tiistai 28. elokuuta 2012

LanSchool TavastiassaLanSchool-luokanhallintaohjelmisto on otettu käyttöön Tavastiassa.  Aiemmin on ollut käytössä muita luokanhallintaohjelmistoja. Aiemmissa ohjelmissa on ollut erilaisia haasteita ja ne eivät ole saavuttaneet suurtakaan suosiota. Ohjelmien käyttöliittymä on koettu hankalaksi ja käyttövarmuus on ollut vaihtelevaa.
Haastetta ovat luoneet se että käyttäjät kirjautuvat omilla tunnuksillaan koneille, ja käyttäjillä ei ole järjestelmänvalvojatasoisia oikeuksia. Lisäksi palomuurit ja erilaiset (itse aiheutetut) ryhmäkäytäntöasetukset ovat aiheuttaneet harmia. Lisäksi aiemmin käytössä olleisiin ohjelmiin ovat opiskelijat löytäneet ja ikävä kyllä myös käyttäneet erilaisia menetelmiä, jolla ohjelman toimintaa saattoi häiritä tai jopa estää.

Yllä mainitut syyt saivat etsimään parempaa ratkaisua. LanSchool vaikutti toimivalta ja hinnoittelultaankin sopivalta. Valinta näyttää tällä hetkellä onnistuneelta. Nyt käyttöön otetu LanSchool taitaa olla ensimmäinen ohjelmisto, joka on saanut kiitosta opettajilta toimivuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Se on mielestämme paras mahdollinen merkki siitä että ohjelma on toimiva. Onko LanSchool sitten niin hyvä kuin miltä nyt vaikuttaa, tiedämme vasta vähän myöhemmin. Nyt kaikki näyttää kuitenkin toimivan.


Yleistä käyttämisestä.

LanSchoolin käyttäminen on helppoa. Teacher-moduulissa (opettajan käytössä olevassa ohjelmassa) on näytön resoluutiosta riippuen kaikki tarvittavat ominaisuudet suoraan valmiina. Eli ei tarvitse monen välilehden ja alavalikon kautta etsiä työkalua, mitä haluaa käyttää. Kaikki luokanhallintatoimenpiteet käy yhdellä hiiren klikkauksella. Jos haluaa estää esimerkiksi tiettyjä nettisivuja, ne kirjoitetaan tekstikenttään. Samalla tavalla onnistuu vain tietyn sivun salliminen ja kaikille muille sivustoille pääsemisen estäminen.

Asentamisesta

Opiskelija-clientit asennamme SCCM:n kautta (myös opettajien koneille). Opettajan konsolit käydään asentamassa koneille käsin, joihin on jo asentunut oppilas-clientti. Oppilas-clientin asentaminen opettajan koneelle vähentää opettajan konsolin asennuksen yhteydessä tehtävien valintojen määrää. Opettajan konsoli on yksinkertainen ja kaikki ominaisuudet löytyvät näppärästi ilman monen valikon kautta tehtäviä asetuksia. Helppokäyttöisyyden takia on tullut hyvää palautetta ja kiitosta.
 
Iphone/Ipad opettajan kaverina.

Opettaja voi käyttää tietokoneen rinnalla apunaan iLaitteita. iPadiin ja iPhoneen on saatavilla apuopettaja sovellus, jonka avulla voit tarkkailla mitä oppilaat tekevät ja suorittaa muutamia valvontatoimenpiteitä. Pientä takkuilua iLaitteden kanssa on ollut mutta ne toimivat pienen taistelun jälkeen.


Ari-Matti ja Petri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti