keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Lyseolla koe NettiNiilon nettimoodia käyttäen ja Ammattiopistossa Abitti-koe Nettiniilolla, vaihtelevia kokemuksia

Hämeenlinnnan lyseon lukion apulaisrehtori Erno Tossavainen testasi biologian tunnillaan Nettiniilon netti-moodin toimintaa. Koeympäristö oli haastava. 38 opiskelijalla oli käytössään paljon omia laitteita ja osa käytti iPad-kärrystä otettuja iPadeja. Kaikki ei mennyt ihan putkeen, mutta yhteistyössä Opetus.tv:n kanssa näiden kokemusten pohjalta Janne Cederberg toimittikin jo uuden version Nettiniilosta. Sitä kokeillaan myöhemmin uudestaan.
Erno, Janne Kalmari ja Matti Niemistö virittävät Nettiniiloa.

Nettiniilo viritettiin luokan opekoneen verkkoliitäntään ja opekone kytkettiin Nettiniiloon. Tarkoituksena oli asettaa muutamia rajauksia oppilaiden nettikäyttöön. Rajoitusten asettamisen aikakatkaisu oli Ernon valitsemalle rajoituksille vähän liian lyhyt. Youtuben, Googlen, Wikipedian ja Wilman läpikahlaamiseen kului vähän liikaa aikaa. Kokeilussa päätettiin luopua rajoitusten käytöstä.
Uudessa Nettiniilossa rajoitusten asettamisen aikakatkaisua onkin nyt kasvatettu. Cederbergin suunnitelimissa oli myös muuttaa rajoitusten asettamista kokonaan toisenlaiseksi.
Biologian kokeeseen osallistujat liittyvät verkkoon.


38 opiskelijaa yritti yhtaikaa liittyä Nettiniilon muodostamaan lähiverkkoon. Nimen antaminen verkkoon liitytttäessä ei kaikilta onnistunut. Yksinkertaisesti näytti siltä että 38 yhdenaikaista laitetta on liikaa netti-moodissa. Uudessa Nettiniilossa käyttäjän nimeä ei enää kysytä. Ehkä parempaan lopputulokseen päästäisiin, jos verkkoon kirjautumista voisi vähän porrastaa. Testi olisi voinut onnistua paremminkin.

Myöhemmin Ammatiopisto Tavastian ruotsin kielen lehtori Janne Mämmi testasi Nettiniilon Abitti-moodia. Se toimi loistavasti. Opiskelijat tekivät kokeen muutaman opiskelijan ryhmissä, joten rasitusaste oli tässä paljon vähäisempi, kuten muutenkin Abitti-moodissa.
Koe onnistui mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti