perjantai 22. toukokuuta 2015

Koulutusta Skypellä helposti ja nopeasti

It-palvelut suosittelee Skypen käyttöä!

Tavastiassa on käytössä Office365-työkalut. Vähän aikaa sitten siihen kuuluva Lync päivittyi Skype for Business -nimiseksi pikaviestiohjelmaksi. Skypessä toimii normaali chatti, ääni ja video, ohjelman/koko kuvaruudun jakaminen/etäkäytttö. Se on siis mitä mainioin työväline opettamiseen tai ohjaamiseen. Se on Tavastian koko henkilökunnan ja opiskelijoiden käytössä, suoraan omalta työpöydältä.

Tavastian It-palveluissa havaittiin että tarvitsemme lisätutustumista Tavastian ammattiopiston opettajien, opiskelijoiden ja opintosihteerien käytössä olevaan oppilashallintojärjestelmä Winhaan. Normaalissa työssä me emme tuota järjestelmää tietenkään käytä, mutta usein meidän puoleen käännytään ohjelmiston käyttöön liittyvissä ongelmissa. Päätimme pyytää Opiskelijapalveluiden järjestelmäasiantuntija Piia Wallinia näyttämään meille että miten homma toimii. Päätimme Piian kanssa toteuttaa oppitunnin Winhan eri web-liitännöistä ja itse Winhasta käyttäen Skype-kokoustoimintoa. Piia käytti Skypeä tässä tarkoituksessa ensimmäistä kertaa, mutta homma toimi todella mainiosti. Piia lähetti meille kokouskutsun, jonka mukana tullutta Skype-linkkiä painamalla pääsimme katsomaan Piian esitystä. Koulutus tavallaan järjestettiin ad'hoc-tyyppisesti heti kun tarve oli ja "paikalle" saatiin lyhyellä varoitusajalla paras asiantuntija. Esityksen voi myös nauhoittaa ja tallettaa uudelleen katsottavaksi.  Skype-kokoukseen voi liittyä myös Tavastian ulkopuolisia henkilöitä joko omalla Skype-tunnuksellaan tai ilman mitään tunnuksia pelkällä selaimella.

Skypen käyttöä helpottavat kuulokemikrofonit, ne kannattaa hankkia viimeistään toiseen ääntä sisältävään Skype-kokoukseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti