maanantai 30. lokakuuta 2017

Ryhmätyö-alustaksi Microsoft Teams


Microsoftin Teams on keskustelupohjainen työskentelyalue, joka voidaan muokata erilaisten tiimien tarpeisiin. Jonka It-palvelut on ottanut omassa työssään käyttöön ja hyvät kokemukset laittoivat suosittelemaan samaa systeemiä myös koko Tavastian yhteistyöalustaksi. Teams-ohjeita

Aiemmin käytössä oli Sharepointin (eli intranetin) sisällä olevat erilliset tiimityötilat ja niissä olevat keskustelualueet. Niiden käyttö oli vähän hidasta ja hankalahkoakin. Kun MicroSoft julkaisi Groupsit niin aika pian siirryimme käyttämään niitä. Juuri kun ne olivat käytössä ja vähän sisäistettykin, niin Teams julkaistiin.

Tavastiassa edettiinkin rohkeasti ja lopetettiin Sharepointin päällä toiminut intranet. Intranetissä olleet toiminnot siirrettiin sitten alunperin henkilökunnan yhteiseen ryhmään (Groups) ja sitten myös Teamsiin.  Samalla vanhat intranetissä olleet tiimityötilat lopetettiin ja esimiehet perustivat itselleen ryhmät/tiimit. Osa intranetin toiminnoista siirreettiin käytössä olleeseen IMS-järjestelmään.
Kaikille henkilökunnan koneille asennettiin Teams-ohjelma valmiiksi ja kaikki liitettiin Meidän Tavastia -teamsiin. 

Kuvahaun tulos haulle teamsNyt on pari kuukautta käytetty Teamsia. Suurin osa käyttäjistä on ihan tyytyväisiä, osan mielestä on liikaa luukkuja, joista tietoa tulee tai pitää hakea. Perinteisesti osa sanoo että tulee liikaa sähköpostia ja osa on sitä mieltä että Teamsistakin pitäisi tulla aina viesti sähköpostiin.
Osa osastoista on vaihtanut vanhempia Lumia-puhelimiaan uudemmiksi, jotta kaikki saavat Teams-sovelluksen puhelimiinsa.  Pientä häiriötä on ollut ryhmän kalenteriin lisätyistä tapahtumista, kun niistä on tullut kalenterikutsuja kaikille, mutta ehkä on parempi että keneltään ei jää tärkeä kokous väliin. It-palvelut toivoo että kaikki eri osastojen ja ryhmien väliset yhteistyökuviot löytäisivät Teamsin. Esimerkiksi hankalasti hallittavat yhteiset levytilat (Y:) poistuisivat käytöstä, kun ryhmät ottavat Teamsin käyttöönsä.

Teamsiin voidaan jo luoda erilaisia ryhmätiloja tarpeen mukaan. Opettaja voi opiskelijan kanssa ottaa käyttöön yhteisen tilan tehtäviä varten. Opetushenkilöstö voi luoda ammatillisia yhteisöjä. Koko henkilöstö voi tehdä yhteistyötä oppilaitoksen kehityksen ja hallinnon parissa. Tai minkä muun ryhmän, kerhon tai yhteisenprojektin kenen kanssa tahansa.

Microsoft panostaa Teamsiin ja Microsoft on ilmoittanut että Skype for Business tulee korvautumaan Teamsilla. Se olisikin ihan mukavaa niin olisi yksi ohjelma vähemmän huomiota vaatimassa. Teams on muutenkin kovasti integroitumassa mm Outlookiin, josta voi tavallisen kalenterikutsun asemesta kutsua koolle Teams-kokouksen samalla tavalla kuin aiemmin on voinut kutsua koolle Skype for Business -kokouksen.

Ohjeita Teamsin käyttöön

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti